Pressmeddelanden 19 mars 2020

 

Ny plattform som gör det lättare att göra inköp

 

Mens Coronvirussen raser, skal sårbare borgere holde sig indendøre. Danskerne vil tydeligvis gerne hjælpe med indkøb, og det bliver nu nemmere med NaboIndkøb – en platform hvor man kan uploade sin indkøbsliste og bede om hjælp til at få dagligvarer eller håndkøbsmedicin kørt til døren.

NaboIndkøb er netop gået i luften for at understøtte den frivillige indsats, hvor folk hjælper hinanden med indkøb – også når de ikke kender hinanden. Koordineringen foregår ofte på Facebook, men her kan det være svært at holde overblikket over mange opslag, finde kontaktinformationer og få rede på, om en person har fået hjælp eller ej. NaboIndkøb er designet til at løse netop den opgave. Folk der vil hjælpe, kan via platformen bl.a. hente håndkøbsmedicin på apoteker og varer i dagligvarebutikker på vegne af deres naboer og andre i lokalområdet.

Indkøbshjælp kan koordineres mere effektivt

NaboGO stiller platformen gratis til rådighed og håber, mange vil lægge deres indkøbsbehov og -tidspunkt samt leveringsadresse op i appen. Og at mange af dem, der gerne vil hjælpe, tjekker behov i deres lokalområde. Kasper Dam Mikkelsen, som er medstifter af NaboGO, uddyber:

Når landet lukker ned, og velfærdsstaten er under pres, er det afgørende, at folk hjælper hinanden. Men velviljen kan drukne i logistik og koordinering, og det kan have alvorlige konsekvenser for dem, som mangler varer. NaboIndkøb effektiviserer indkøbshjælp, for det er det, platformen er udviklet til. Derfor håber jeg, danskerne tager den til sig disse uger.

For mange mennesker er den digitale løsning relevant, uddyber Kasper Dam Mikkelsen: ”Det er ret ligetil at lægge et indkøbsbehov op i en app, og så får man direkte henvendelse fra en person, der gerne vil hjælpe. På den måde understøtter NaboIndkøb civilsamfundet én til én.”

Varer og mennesker skal frem i fællesskab

Firmaet NaboGO understøtter, at mennesker hjælper hinanden i hverdagen. I appen NaboGO kan man finde tjenesterne NaboTrailer, NaboGO samkørsel og NaboIndkøb. Med NaboTrailer kan man finde trailere i nabolaget, og med NaboGO kan man finde folk at køre med, fx til og fra arbejde. NaboGO samkørsel lanceres lokalt i samarbejde med kommuner, store arbejdspladser og trafikselskaber, men pga. frygt for coronasmitte er lanceringerne udskudt.

EU-projektet MAMBA har støttet udviklingen af NaboIndkøb. Formålet med MAMBA er at forbedre mobilitet og tilgængelighed af tjenester i landdistrikter, og projektets danske partner er Vejle Kommune. Platformen er ikke en ny version af onlinebutikker som Nemlig.com og Coop.dk Mad, men derimod en understøttelse af den frivillige indkøbshjælp, som er opstået under den aktuelle sundhedskrise. NaboIndkøb er lavet af Uptime Development A/S, som sammen med NaboGO de seneste dage har tilpasset platformen det aktuelle behov for indkøbshjælp.

 

 

Kontakt

Dan Zoëga-Nielsen, avdelningschef GIS, Körning och service, Vejle Kommun: danzo@vejle.dk / 30 49 01 96

Medgrundare och partner i NaboGO, Kasper Dam Mikkelsen: kasper@nabogo.com / 30 24 29 29

Kampanjchef i NaboGO, Ida Blinkenberg Lidell: ida@nabogo.com / 20 46 27 87

HÄMTA NABOGO

i App Store eller Google Play